Vil du gerne sælge din bolig selv
reklame

Hvis du er glad for grænsehandel, kan du formentlig også godt lide at spare penge

Der er nemlig ofte en del at spare, når du vælger at købe dine varer tæt på grænsen. Hvis du derfor skal til at sælge din bolig, overvejer du måske at spare salæret til ejendomsmægleren. I så fald kan du foretage det, der kaldes for et selvsalg.

Som navnet også antyder, betyder det, at du selv står for salget af din bolig. Derfor skal du altså selv varetage hele salgsprocessen lige fra at tage billeder af boligen til at fremvise den, finde en pris og underskrive en kontrakt.

Spar mæglersalæret

Den primære grund til, at folk vælger et selvsalg, er, at de gerne vil spare mæglersalæret. Det er naturligvis forskelligt fra mægler til mægler, hvor meget de opkræver i salær. Det kommer blandt andet an på mæglerens erfaring og popularitet.

Når du vælger at sælge din bolig på egen hånd, er der ingen udgifter til mægleren. Til gengæld skal du selv betale for eventuelle professionelle billeder af boligen og lignende. Det er også dig selv, der skal stå for fremvisningen af boligen, når det bliver aktuelt. Derfor bør du altid overveje, om du har både tiden og overskuddet til hele salgsprocessen, inden du fravælger mægleren.

Reklamér for dit boligsalg på sociale medier

Når du hyrer en ejendomsmægler, er det typisk vedkommende, der står for at promovere salget af din bolig. Denne del overtager du selv, når du foretager et selvsalg. Heldigvis har det aldrig været nemmere at reklamere for dit boligsalg end i dag. Det skyldes primært de sociale medier.

Her kan du nemt og hurtigt lave et opslag med billeder af, og informationer om, din bolig. Opslaget kan potentielt nå købere over hele verden. Ligesådan findes der også talrige grupper på sociale medier, hvor der dagligt handles boliger. Derfor skal du bestemt ikke bekymre dig for promovering af boligen, når du gerne vil sælge selv.

Få en boligadvokat til at hjælpe dig med det juridiske aspekt

Selvom du står for det hele, når du vælger et selvsalg, bør du dog stadig kontakte en boligadvokat, når købskontrakten skal udformes. Det er nemlig vigtigt, at købskontrakten overholder den juridiske formalia. Ellers risikerer du, at boligsalget i værste fald er ugyldigt. Derfor bør du altid lade en erfaren boligadvokat udforme din købskontrakt for dig.

Dette site finansieres med artikelannoncer og tekstannoncer.
Udvalgte grænsebutikker
apopro